Spoedhulp nodig met lekkage? Klik en bel direct

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend

Dakdekker in Amersfoort

Heeft u last van een daklekkage? Zoekt u hiervoor naar een dakdekker? Dan bent u bij Perfect Dak NL aan het juiste adres! Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het onderhouden, repareren én renoveren van daken. Wanneer u last heeft van een daklekkage is het zaak om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Hierdoor hoeft u niet lang in een lekkend huis te zitten én bespaart u op de kosten. Tevens verrichten wij onze werkzaamheden in heel het land en zeker in Amersfoort zijn wij bekend. Woont u in Bergkwartier, De Koppel of De Kruiskamp? Wij komen uw dak repareren. Bent u actief met uw bedrijf in Leusderkwartier, Liendert of Nieuwland? Wij regelen het. Zoekt u naar een dakdekker Amersfoort? 

Bel gerust:

+31 (0)33 - 2022028

Of vraag een vrijblijvende offerte aan:

  • * velden zijn verplicht.

Daklekkage: de Oorzaken

Een daklekkage kan op een aantal verschillende manieren ontstaan. Eén van de meest voorkomende oorzaken is de veroudering van de dakbedekking. Net als met een hoop andere spullen heeft ook de dakbedekking een gelimiteerde levensduur. Ook komt het vaak voor dat het lood van een schoorsteen bij een dak met dakpannen is uitgedroogd of gescheurd en loopt er tussen de muur en het dak water naar binnen. Hier zal het lood vervangen moeten worden om de lekkage te verhelpen. Het is daarom zaak om dit middels een dakinspectie te laten controleren. Een andere oorzaak voor een daklekkage is beschadiging van buitenaf. Hierbij kunt u denken aan vuurwerk, vallende- en ingetrapte voorwerpen en extreme weersomstandigheden. Het spreekt immers voor zich dat een dak tegen een stootje kan, máár dit niet voor eeuwig kan volhouden. Een andere veelvoorkomende oorzaak van een lek is dat een dakgoot verstopt zit. Ook in dit geval is het aan te raden om een expert in te schakelen. 

LIEVER METEEN BELLEN?

Daklekkage: de Gevolgen

Heeft u een daklekkage? Dan is het aan te raden om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Het hebben van een daklekkage heeft namelijk een aantal nadelige gevolgen. Het is allereerst een flinke taak om de lekkage op te sporen. Deze is namelijk niet altijd zichtbaar met het blote oog. In de meeste gevallen neemt het opsporen van het lek meer tijd in beslag dan het repareren hiervan. Daarom maken wij in deze situatie gebruik van een rookproef of warmtebeelden om een lastig vindbare lek te achterhalen. Wanneer u gele kringen aantreft op uw plafond bent u eigenlijk al te laat met het dichten van het lek. Dit brengt niet alleen veel schade toe in uw huis, het brengt ook nare geuren met zich mee. 

Een tijdelijke oplossing

Bent u op zoek naar een tijdelijke oplossing voor uw daklekkage? Dan is het verstandig om gebruik te maken van vloeibare dakbedekking. Dit is namelijk de meest effectieve en simpele manier om het lek tijdelijk te dichten. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een groot bouwzeil, klemmen en touw. Hiermee kan het dak tijdelijk worden afgedekt, zodat er niet méér wat binnen kan komen. Heeft u een kleine lekkage aan het dak? Dan kunt dit tijdelijk verhelpen met een speciale dakreparatiepasta, een stuk glasvlies, een harde borstel, stanleymes en een plamuurfles. Het is hier dan van belang om de plek van de lekkage schoon te borstelen. Vervolgens moet de dakbedekking kruislings worden ingesneden, waarna de reperatiepasta kan worden aangebracht met het plamuurmes. Dit zijn echter tijdelijke oplossingen: het is altijd aan te raden om een dakdekker Amersfoort in te schakelen!

Uw daklekkage verhelpen

Het is uitermate vervelend wanneer iemand last ondervindt van een daklekkage. Er zijn een aantal tijdelijke oplossingen, maar dit kan slechts worden gezien als een pleister plakken op een groot probleem. Daarom is het belangrijk om in kaart te brengen wat u allemaal kunt voorkomen wanneer u op tijd uw daklekkage verhelpt. Zo voorkomt u een blijvende natte isolatie. Dit is zeer onprettig in de koudere maanden, omdat uw huis hierdoor slecht verwarmd zal zijn. Ook kunt u schimmelvorming preveniëren. Dit is namelijk niet alleen slecht voor uw huis, maar zéker ook voor uw gezondheid. Schimmels veroorzaken namelijk bronchitis en andere ademhalingsstoornissen. Wanneer u kleine kinderen heeft moet u dit scenario te allen tijde zien te vermijden en zo snel mogelijk een dakdekker Amersfoort inschakelen.

Heeft u al een dakdekker Amersfoort ingeschakeld?

Woont u in Amersfoort en heeft u last van een daklekkage?  Zoekt u hiervoor naar een dakdekker die dit probleem voor u kan oplossen? Schakel dan een ervaren dakdekker in bij Perfect Dak NL. Wij zijn namelijk dé specialist op het gebied van lekkages verhelpen. Wanneer dit namelijk niet op tijd wordt gedaan kan er rot ontstaan, waardoor u in het ergste geval uw gehele dak moet laten vervangen. Het zorgt er tevens voor dat er veel energie wordt verspild en u maandelijks hogere energiekosten krijgt. Wilt u dit voorkomen? Schakel dan een dakdekker in bij Perfect Dak NL! 

  • * velden zijn verplicht.

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2