Spoedhulp nodig met lekkage? Klik en bel direct

 • Meer dan 50 jaar ervaring
 • 22 vestigingen door heel NL
 • SKEV Erkend

Dakreparatie nodig? Dit is wat je moet weten

 

Dakreparatie

Een dakreparatie is niet iets waar u snel aan denkt. Toch is het erg belangrijk dat u weet wat de staat is van uw dak en dat u bij mogelijke problemen snel handelt. De een heeft een plat dak en de ander een schuin dak. Dit is een belangrijk aspect wanneer er problemen zijn met uw dak. Niet alleen is het schadelijk voor het huis, maar ook voor uw gezondheid. Bij daken, en dan met name bij oudere daken, komt het regelmatig voor dat enkele dakpannen sneuvelen of dat de nokvorsten scheuren of los laten. In deze gevallen is het zorg om snel actie te ondernemen en een dak reparatie in te plannen. Water sluipt namelijk gemakkelijk door het dak en kan zorgen voor lekkage.

 • * velden zijn verplicht.

De kosten van een dakreparatie

Mocht u schade aan uw dak hebben, dan wilt u lekkage natuurlijk voorkomen. Gelukkig staan de ervaren dakdekkers van Perfect Dak Nederland in het gehele land voor u klaar om uw dak te repareren. Maar wat gaat dakreparatie u kosten? Dat ligt er helemaal aan wat er bij u nodig is om het dak te repareren. Indien er enkele dakpannen vervangen zullen moeten worden is dit een stuk goedkoper dan als het gehele dak gerenoveerd moet worden. Hierom is het belangrijk om van te voren een goede offerte aan te vragen.

Daarnaast is een dakreparatie voor ieder dak anders. Dit heeft te maken met het soort dak dat u heeft. Er wordt ook eerst een controle uitgevoerd om te kijken of er mogelijk meer schade is aan het dak. Zo kan een dakdekker precies vertellen wat er aan de hand is, wat de mogelijke oorzaken zijn en wat er allemaal gerepareerd of vervangen dient te worden. Nadat we met elkaar alle punten besproken hebben sturen wij u een offerte op met alle kosten zichtbaar voor de controle en een dakreparatie.

Wanneer is een dakreparatie nodig?

Weet je niet precies of een dakreparatie nodig is of waaraan je dit kunt opmerken? We benoemen hieronder kort verschillende voorbeelden waaraan u direct kunt opmerken dat er iets niet goed is aan uw dak en dat het tijd is snel in actie te komen:

 • Lekkende dakgoten;
 • Kapotte of scheef liggende dakpannen;
 • Water op het platte dak;
 • Vochtige plekken op het plafond en gele kringen;
 • Lekkend water;
 • Scheuren en uitgedroogd lood (kijk goed bij uw schoorsteen);
 • Scheuren in de bitumen dakbedekking.

De uitvoering van een dakreparatie

Zijn er taken die u zelf kunt uitvoeren wanneer het dak verslechterd is en wat komt er nu precies kijken bij een dakreparatie? Een dakreparatie is anders bij een hellend dak dan bij een plat dak. Hieronder lichten we kort toe wat het verschil is, zodat u weet wat er wordt uitgevoerd bij een dakreparatie.

Zo gaat een dakreparatie voor een hellend dak in zijn werk:

 1. Probleemanalyse: Het is eenvoudig om dakschade op te merken bij een hellend dak. Het is een stuk sneller dan bij een plat dak. Zo kunt u direct opmerken dat er iets is met uw dak door scheuren in de dakpan, verschuiving van dakpannen of missende dakpannen. Vaak missen of verschuiven er dakpannen na een heftige storm of langdurig slecht weer. Al deze informatie kunt u op voorhand nakijken en doorgeven aan één van onze dakdekkers. Wanneer u hier nog meer over weet, is het ook mogelijk om direct de nokvorsten te controleren en te zoeken naar vochtige plekken die ontstaan door kapotte dakpannen.
 2. Dakreparatie: Nadat er een uitgebreide probleemanalyse is uitgevoerd weet de dakdekker precies wat er gerepareerd moet worden. In sommige gevallen is dit het vervangen van de dakpannen voldoende, maar wanneer de glazuurlaag op de dakpannen vervaagd is, is het tijd om het complete dak te vervangen.

Zo gaat een dakreparatie voor een plat dak in zijn werk:

 1. Probleemanalyse: Kunt u zelf eenvoudig op het dak komen? Dan kunt u op voorhand al een korte analyse uitvoeren. Het uitvoeren van de probleemanalyse duurt bij een plat dak het langst. Heeft u er moeite mee problemen te vinden? Dan helpt één van onze dakdekkers u hier graag bij. Onze dakdekkers brengen de juiste apparatuur mee waarmee problemen op het dak makkelijk op te sporen zijn.
 2. Schoonmaak op het dak: Nadat de dakdekker weet waar het probleem ligt, is het tijd het dak schoon te maken. Dit betekent het dak vrijmaken van al het vuil, water en eventueel grind. Heeft u dit eerder gedaan? Dan kunt u dit zelf ook alvast uitvoeren zodat het dak klaar is voor een dakreparatie.
 3. Dakreparatie: Heeft uw dak alleen last van waterschade? Dan vult de dakdekker de gaten met reparatiepasta om het dak waterdicht te maken. Ook is het mogelijk een nieuwe laag van uw dakbedekking over de schade te plaatsen als extra bescherming.
 4. Dakcontrole: Wanneer de dakreparatie uitgevoerd is, kijkt de dakdekker alles nog een keer goed na. Zo weten wij zeker dat de reparatie met succes uitgevoerd is en dat u geen last meer heeft van dakproblemen in de toekomst.

Gevolgen op korte termijn niet-repareren dak

Veel huiseigenaren stellen het repareren van hun dak vaak uit om geld te besparen. Dit heeft een hoop negatieve gevolgen op de korte termijn. Een kleine lek kan al snel leiden tot een verhoging van uw maandelijkse energierekening. Dit komt omdat hetzelfde lek dat water toelaat, ook warme en koude lucht laat ontsnappen. Daarnaast wordt de kans op schimmelvorming aanzienlijk vergroot. Het verwijderen van schimmel is een lang én duur proces. Dit zou voorkomen kunnen worden met een dak reparatie.

Gevolgen op lange termijn niet-repareren dak

Het niet repareren van uw dak heeft ook een aantal negatieve gevolgen op de lange termijn. Een onvermijdelijk gevolg is dat de waarde van uw huis daalt. Nieuwe huiseigenaren willen een woning die minimale problemen heeft gehad. Omdat schade aan het dak leidt tot veel andere problemen is het van belang om dit meteen op te lossen met een dakreparatie. Een ander gevolg is dat de totale reparatiekosten stijgen. Een lekkageprobleem lost zichzelf niet op. Sterker nog: het zal alleen maar verergeren en een hoop andere dingen in uw huis doen verslechteren. Wanneer er snel wordt gehandeld voorkomt u een duur scenario waarbij er bijvoorbeeld hele leidingen moeten worden vervangen. Het is daarom verstandig om uw dak tweemaal per jaar te laten onderhouden en wanneer nodig een dak reparatie te laten uitvoeren. 

Dak repareren voordat er lekkage ontstaat – Dakreparatie / Dak onderhoud

Voorkomen dat uw lekkage krijgt via het dak? Laat uw dak dan goed onderhouden. Dak onderhoud zorgt ervoor dat u een urgente dak reparatie kunt voorkomen. Wel zo prettig, want u bent zeker van een goed dak. Dakschade komt vaak door het lood van uw schoorsteen wat verouderd is en gaat scheuren of de uitdroging en veroudering van het dak materiaal. In sommige gevallen is een dakrenovatie beter dan een dak reparatie. Een dakrenovatie is in dit geval goedkoper dan ieder jaar een dak reparatie uitvoeren aan uw oude dak.

Dakreparatie, kom snel in actie!

Schade aan uw dakbedekking? Ook voor dakbedekking reparatie kunt u contact opnemen met Perfect Dak Nederland. Op het moment dat u erachter komt dat uw dak niet meer volledig waterdicht is, kom dan snel in actie! Hoe langer er wordt gewacht met de dakreparatie, des te meer schade lekkage kan aanbrengen en des te groter de kans dat de dakconstructie aangetast wordt. Bij lekkage komt Perfect Dak Nederland zo snel mogelijk langs om het dak te bekijken. In de meeste gevallen kunnen we door middel van een kleine dak reparatie het dak weer waterdicht krijgen.

Ja, ik wil contact opnemen met Perfect Dak Nederland

Bij Perfectdak Nederland helpen onze gespecialiseerde dakdekkers u graag bij een dakreparatie en andere dak problemen. We krijgen vaak de vraag wat een dakreparatie kost, hoe een dak gerepareerd wordt, of dit zelf opgelost kan worden zonder een dakdekker in te huren, of het dak vervangen of een dakreparatie voldoende is en meer. U kunt hieronder het contactformulier invullen en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om al uw vragen te beantwoorden!

 • * velden zijn verplicht.

 

 • Meer dan 50 jaar ervaring
 • 22 vestigingen door heel NL
 • SKEV Erkend
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2