Spoedhulp nodig met lekkage? Klik en bel direct

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend

Dakdekker in Amstelveen

Woont u in Amstelveen en ondervindt u last van een daklekkage? Bent u hiervoor op zoek naar een voordelige oplossing op maat? Dan bent u bij een Perfect Dak NL aan het juiste adres! Het is van cruciaal belang om direct een dakdekker Amstelveen in te schakelen wanneer u een lekkage constateert. Hierdoor wordt de lekkage namelijk niet verergerd en kunt u enorm besparen op de kosten. Weet u niet zeker of u een lekkage heeft? Dan zijn er een aantal eenvoudige manieren op dit te herkennen. Wilt u hier meer over weten? Lees dan snel verder! 

Bel gerust:

+31 (0)20 - 2613788

Vrijblijvende offerte:

  • * velden zijn verplicht.

Een daklekkage herkennen

Een daklekkage kan voor veel problemen zorgen. Om deze reden is het van belang om de lekkage in een vroeg stadium te herkennen. Het komt echter vaak voor dat daklekkages pas worden ontdekt wanneer er vochtplekken of andere symptomen zichtbaar zijn op het plafond of de muren. In deze fase is de lekkage al in een later stadium en is het zaak dat er direct een dakdekker Amstelveen wordt ingeschakeld. Een andere kenmerk van een lekkage is dat het behang begint los te laten en dat muurverf waterkringen vertoont. De muren absorberen het water van de lekkage en wanneer de muren volledig verzadigd zijn begint het behang los te laten. Behangplaksel kan immers niet op vochtige muren blijven zitten. 

Schimmelvorming 

Vochtige muren in combinatie met warme lucht van binnen het huis zorgt voor de vorming van schimmel. Dit laat zich zien in de vorm van vieze bruine of zwarte plekken op uw muur. Het vereist maanden om dit te verwijderen en trekt tevens ongewenste ongedierte en bacteriën aan.

Gezondheid 

Het kost echter niet alleen veel tijd en geld om schimmel te verwijderen: het is ook zéér schadelijk voor uw gezondheid. Personen die last hebben van een allergie kunnen zeer gevoelig zijn voor schimmel. Zo bestaat er een grote kans dat kleine kinderen astma kunnen ontwikkelen. Dit is uiteraard een scenario die u te allen tijde wilt voorkomen. Ook wordt de kans op huismijt aanzienlijk vergroot. Dit komt omdat huismijt zich ontwikkelen op vochtige plekken mét schimmel. Naar alle waarschijnlijkheid is huisstofmijt zelfs dé belangrijkste veroorzaker van allergieën, want van alle allergiepatiënten heeft bij 40% te kampen met een huisstofmijtallergie. Daarnaast kost het voor het menselijk lichaam meer energie om te functioneren binnen een ruimte waar schimmel aanwezig is. Het immuunsysteem krijgt namelijk een flinke stoot en moet overuren draaien om te blijven functioneren. Hierdoor wordt de kans op het krijgen van koorts of griep aanzienlijk vergroot. 

Daklekkages in een vroeg stadium herkennen

De bovenstaande situaties kunt u voorkomen door jaarlijks een inspectie te laten uitvoeren door een dakdekker Amstelveen. Hierdoor kunt u met alle zekerheid vroegtijdig een lek laten opsporen én verhelpen. Ook kan hiermee soms de levensduur van uw dak verlengd worden. Dit komt omdat andere problemen óók worden opgespoord en worden verholpen. U bespaart hierdoor niet alleen enorm op de kosten, maar u verzekerd ook dat er geen schimmels of huismijt plaatsvinden. Dit tast namelijk uw gezondheid aan.

Wat kunt u zelf doen?

Hoewel het altijd aan te raden is om een dakdekker Amstelveen in te schakelen is het bij kleine mankementen mogelijk om het zelf op te lossen. Allereerst is het van belang om te constateren welk dak u heeft. Heeft u een plat dak, puntdak of een schuin dak? Bij een puntdak of schuin dak is het mogelijk om een kleine inspectie uit te voeren. Het probleem ligt hier vaak bij de dakpannen: deze kunnen namelijk verschoven zijn. Wanneer het is gestopt met stormen kunt u met een ladder het dak op om de verschoven dakpannen recht te zetten. Het kan ook voor komen dat er een lekkage is in de buurt van uw dakkapel. De strips die vaak worden gebruikt voor de afwerking van het dakkapel kunnen zijn verbogen. Het is dus zaak om te controleren of de strips rond uw dakkapel nog goed bevestigd zijn.

Valgevaar

Let te allen tijde wel op voor valgevaar: verricht uw werkzaamheden aan uw dak alleen wanneer u uzelf op hoogtes vertrouwd! Indien dit niet het geval is kunt u altijd een dakdekker Amstelveen inschakelen die u hierbij van dienst kan zijn. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in het werken op hoge daken en hanteren altijd de veiligste technieken. 

Dakdekker Amstelveen inschakelen? 

Woont u in Amstelveen en bent u op zoek naar een ervaren dakdekker? Dan bent u bij Perfect Dak NL aan het juiste adres! Beter voorkomen dan genezen is een relevant spreekwoord wanneer het gaat over daken. Door van tijd tot tijd een inspectie aan uw dak te laten uitvoeren kunt u veel kosten besparen. Een daklekkage brengt namelijk veel nadelige gevolgen met zich mee en deze kunt u voorkomen door een expert in te schakelen. Op zoek naar een dakdekker Amstelveen? Doe dit dan bij Perfect Dak NL! 

 

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2