Spoedhulp nodig met lekkage? Klik en bel direct

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend

Nokvorst reparatie

Heeft u last van problemen aan uw dak, zoas een dak lekkage? Dan kan het zijn dat de nokvorsten los zitten. Nokvorsten zijn speciale halfronde dakpannen die op de bovenste rand van het dak worden geplaatst. Met nokvorsten worden de twee zijdes van een dak met elkaar verbonden en netjes afgesloten, zodat het dak volledig waterdicht wordt.

Kosten nokvorst reparatie

Ben je benieuwd naar de kosten voor een nokvorst reparatie bij Perfectdak Nederland? Vul dan onderstaand formulier in. U kunt in het formulier gedetailleerd uitleggen wat de schade is. Wij sturen u een vrijblijvende offerte op met de mogelijke kosten. We kunnen ook langskomen voor een gratis inspectie. Onze dakdekkers kijken dan wat er precies aan de hand is en hoe dit opgelost kan worden. Na het bezoek kunt u een offerte verwachten met de kosten van de reparatie en eventuele andere zaken. We hebben vooraf geen standaard prijzen, omdat ieder dak anders is en iedere schade op een andere manier opgelost kan worden. We vinden het belangrijk te kijken naar de best passende oplossing voor uw dak. 

  • * velden zijn verplicht.

Nokvorsten reparatie of renovatie

Na meerdere decennia wordt het cement tussen de dakpannen en nokvorsten ondeugdelijk en vraagt om dit aandacht. De nokvorsten liggen dan los op de nok en waterdichtheid is niet meer gegarandeerd. Dit kan niet alleen zorgen voor vervelende lekkages maar ook voor gevaarlijke situaties. Problemen met de nokvorsten zijn vaak een van de eerste gebreken die zich openbaren bij een verouderd dak. Wanneer u kiest voor nokvorst reparatie en uw nokvorsten zijn aangepakt kunt u weer jarenlang genieten van een goed ‘oud’ dak.

nokvorst reparatie

Wanneer is een reparatie van de nokvorsten nodig?

In het verleden werd bij de aanleg van een dak vaak gebruik gemaakt van cement om de nokvorsten met de dakpannen te verbinden. Helaas is cement niet in staat om zich aan te passen aan de veranderende weersomstandigheden gedurende het jaar. Cement dat al lange tijd ligt wordt op een gegeven moment poreus, waardoor er vocht in kan trekken. Dit vriest in de winter vast en komt daarna weer los. Omdat het cement niet kan uitzetten of inkrimpen, ontstaan er vervolgens scheuren. Op een gegeven moment liggen de nokvorsten dan los op het dak, waardoor deze bij windvlagen zelfs naar beneden kunnen vallen. Zodra dit bij u het geval is wordt het tijd om hier aandacht aan te besteden.

Hoe werkt een nokvorst reparatie?

Er wordt eerst precies gekeken naar de situatie van uw dak voordat er besloten wordt een nokvorsten reparatie uit te voeren. Verschillende factoren zoals het bouwjaar van het huis en de kwaliteit van het dak hebben namelijk invloed op de benodigde werkzaamheden. Het is vooral belangrijk dat de nokvorsten niet zo vast meer zitten. Dat komt omdat het gebruikte cement vaak harder is dan de nokvorst zelf, waardoor de nokvorst breekt wanneer deze wordt verwijdert.

Bij aanvang verwijderen we losse stukken cement en worden de losse nokvorsten tijdelijk verzet. We zullen deze indien mogelijk altijd hergebruiken. De bovenste rij dakpannen wordt tevens schoongemaakt. Op die manier ontstaat de perfecte basis om de nokvorsten opnieuw vast te maken aan de dakpannen. De nokvorst reparatie voeren we uit met de juiste dak mortel, die jarenlang mee gaat. Deze is namelijk van kunststof.

Een reparatie met Flexim kunststof dak mortel

Wanneer u kiest voor een nokvorst reparatie wordt daar altijd Flexim kunststof dak mortel voor gebruikt. In tegenstelling tot cement kan deze mortel wel in- en uitzetten bij veranderende weersomstandigheden, zodat de nokvorsten na de reparatie niet meer los kunnen komen. Verder kan de gehele oude situatie blijven bestaan en ziet uw dak er na afloop nog net zo mooi uit als voorheen.

Nokvorsten reparatie bij Perfectdak Nederland

Ben je benieuwd hoe onze dakdekkers een nokvorsten reparatie uitvoeren of wil je nog meer informatie met betrekking tot onze werkzaamheden? Neem dan gerust contact met ons op! Onze dakdekkers proberen zo snel mogelijk een afspraak in te plannen om een nokvorsten reparatie uit te voeren. We zijn door heel Nederland actief, bijvoorbeeld in Hilversum, Utrecht, Gouda en Arnhem. Zo kunt u weer genieten van uw huis zonder zich druk te maken om dakschade. Weet u niet zeker of u na de reparatie nog een extra controle nodig heeft? Dan kunt u dit met een van onze dakdekkers bespreken. Samen kunnen jullie een afspraak in de toekomst afspreken om langs te komen voor een extra controle. We gaan ervanuit dat uw dak niet opnieuw problemen vertoont na een nokvorsten reparatie, maar het is altijd goed om een extra check te laten uitvoeren. 

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2