Spoedhulp nodig met lekkage? Klik en bel direct

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend

Dakpannen vervangen

Veel huizen in Nederland hebben dakpannen op de daken. Deze dakpannen zijn na verloop van tijd aan vervanging toe, maar hoe weet u wanneer dit nodig is? Bij Perfect Dak Nederland helpen we u verder met al uw vragen omtrent uw dak. Met de kennis en jarenlange ervaring van onze experts kunnen we een passend advies aanbieden! 

Waarom dakpannen vervangen?

Dakpannen zijn in vergelijking met andere dakbedekking relatief voordelig. Het is dus niet heel gek dat veel bewoners voor dakpannen kiezen. De meest bekende en tevens ook voor de hand liggende reden om dakpannen te vervangen is vanwege beschadiging. Hoewel dakpannen erg stevig zijn, komt het vaak voor dat dakpannen beschadigen of zelfs breken. Dit zou bijvoorbeeld kunnen gebeuren wanneer het erg slecht weer is. Door krachtige wind of storm kunnen dakpannen van uw dak afwaaien. Bovendien is het goed om te weten dat dakpannen ook kunnen verouderen. De dakpannen worden dan vaak broos en poreus. Zowel door kapotte als verouderde dakpannen ontstaan problemen. Zo is uw huis niet meer beschermd tegen noodweer, zoals bijvoorbeeld harde regen. Daardoor zullen lekkages ontstaan, dat vervolgens voor grote schade kan zorgen. Om dit te vermijden is het vroegtijdig renoveren van uw dakpannen essentieel. Naast noodzakelijke renovaties, kan het natuurlijk ook zo zijn dat u een nieuwe uitstraling van uw huis wenst. Dakpannen zorgen namelijk voor een groot gedeelte voor de uitstraling van uw huis.  

Wanneer dakpannen vervangen? 

Mochten uw dakpannen aan renovatie toe zijn, hoe beslist u dan op tijd dat deze vervangen moeten worden? De levensduur van dakpannen is afhankelijk van het type dakpan. Dakpannen van beton gaan zo’n 30 jaar mee, terwijl dakpannen van klei ruim 50 jaar meegaan. Daarnaast speelt het type dak van uw huis ook een grote rol. Twijfelt u of uw dakpannen aan vervanging toe zijn? De dakdekkers van Perfect Dak Nederland brengen dit graag voor u in kaart! 

Dakpannen vervangen zonnepanelen

Voordat u zonnepanelen op uw dak plaatst, is het verstandig om uw dakpannen te controleren. De dakdekker controleert dan of er eventuele dakpannen aan vervanging toe zijn. Door dit te doen voordat u zonnepanelen plaatst, weet u zeker dat u zorgeloos kan profiteren van uw zonnepanelen. Op die manier profiteert u maximaal van de plaatsing van uw zonnepanelen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van uw dak.

Dakpannen vervangen kosten

De kosten om uw dakpannen te laten vervangen kunnen behoorlijk variëren. Onze dakdekkers kijken naar uw type dak én huidige staat van uw dakpannen. Vanuit dat punt kunnen zij een indicatie maken van de kosten. Een gemiddelde dakrenovatie kost zo’n €3600,-. Het is hierbij goed om te weten dat platte daken vaak relatief goedkoper zijn dan schuine daken.

Perfect Dak Nederland staat voor u klaar

Perfect Dak Nederland is dé dakdekker in uw regio! Door de ervaring van onze experts zijn we in staat om uw dak snel en vakkundig te renoveren. Heeft u nog vragen of wilt u graag zo snel mogelijk uw dakpannen laten vervangen? Neem dan contact met ons op! We zijn bereikbaar via de telefoon of ons contactformulier op de website. We helpen u graag verder.

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2