Spoedhulp nodig met lekkage? Klik en bel direct

 • Meer dan 50 jaar ervaring
 • 22 vestigingen door heel NL
 • SKEV Erkend

Last van vogels in uw dakgoot?

Het is eindelijk weer lente,  de klok is vooruit gezet en de temperaturen stijgen! Voor ons als mensen de perfecte tijd om de tuinsetjes naar buiten te halen en te genieten van de zon. Echter zijn wij niet de enige die met dit mooie weer graag in Nederland zijn, de vogels komen in grote getale terug gevlogen naar Nederland nu er veel voedsel te vinden is. Dit is natuurlijk hartstikke leuk voor menig dierenliefhebber die weer kan genieten van het vrolijke gekwetter, maar helaas zorgen deze gevleugelde vrienden ook voor een hoop overlast met betrekking tot uw dak!

Enkele voorbeelden op een rij:

 • Vogels onder dakpannen
 • Vogels in de dakgoot
 • Vogelnest in schoorsteen
 • Ongedierte in schoorsteen
 • Brandgevaar in schoorsteen

Dit klinkt vrij onschuldig tot u beseft tot welke schade dit kan leiden. Zodra uw dak door de vogel is uitgekozen als nestelplek vliegt hij af en aan met takken, mos en zelfs stukjes afval om het nest te maken. Uw dakisolatie wordt weggepikt om ruimte te maken voor het nest met als gevolg dat uw dak langzaam maar zeker gevuld raakt met troep! Dit zorgt uiteindelijk voor stank, rotte plekken en zelfs het aantrekken van ander gedierte zoals muizen en vogelmijt. Een nest zorgt voor vochtproblemen en in het ergste geval voor een daklekkage! Wacht dus niet te lang met actie ondernemen, hoe langer de vogels onder het dak leven des te meer raken ze er aan gehecht.

Vogels onder de dakpannen verwijderen of verjagen

Nog voor het leggen van de eieren kunnen wij het nest netjes en professioneel verwijderen, door middel van vogelwerende dakvoetprofielen zorgen wij er voor dat uw dak minder aantrekkelijk wordt gevonden door de vogel zodat hij zijn nest elders bouwt. Op deze manier kunnen wij uw dakgoot beschermen tegen vogels, en voorkomen we onnodig dierenleed.  We plaatsen deze dakvoetprofielen aan de onderkant van uw dakbeschot, de uitsteeksels belemmeren in de toekomst de toegang voor de vogels. Daarnaast wordt er altijd gezorgd voor een nette afwerking waarbij de eerste rij dakpannen netjes over de voetprofielen heen vallen.

Schoorsteen

Wat betreft een vogelnest in de schoorsteen is het belangrijk om te onthouden dat dit behalve tot korte termijn schade ook tot lange termijn gevaren leidt tot brandgevaar! Een kraaiennest in de schoorsteen blokkeert  de afvoer van rook wat tot enorme rookschade in huis en zelfs brand kan leiden.  Wat kunt u dan doen om vogels in de schoorsteen te voorkomen? Zodra u merkt dat er kauwen of kraaien in de schoorsteen zitten kunt u HIER [https://www.perfectdaknederland.nl/contact/] (hyperlink maken naar contactformulier) zien welk van onze filialen het dichtst bij u in de buurt actief zijn. Zodra u met ons contact op neemt pakken wij het probleem voor u aan bij de kern.  Dit wordt hier voor u uitgelegd.

Vogelnest uit schoorsteen verwijderen

We beginnen met het verwijderen van alle losse stukken van het nest, vervolgens wordt er professioneel gereedschap gebruikt, zoals een nestboor, om er zeker van te zijn dat alles is verdwenen. Op deze manier voorkomen we toekomstige stankproblemen en overlast van ongedierte die worden aangetrokken tot nest resten.  Vervolgens, als het dak er weer netjes en verzorgd bij ligt, plaatsen wij een schoorsteenkap (ook wel kraaienkap genoemd) van hoogwaardige kwaliteit wat een toekomstige vogelnest in de schoorsteen zal voorkomen.

Vraag voor meer informatie een vrijblijvende offerte aan, een van onze medewerkers zal u zo spoedig mogelijk helpen om uw dak er weer zo goed als nieuw bij te leggen!

 • Meer dan 50 jaar ervaring
 • 22 vestigingen door heel NL
 • SKEV Erkend
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2