Spoedhulp nodig met lekkage? Klik en bel direct

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend

Schoorsteen lekkage

Perfect Dak Nederland BV voert vrijwel alle werkzaamheden uit omtrent schoorstenen. Meer weten? Lees verder of neem direct contact met ons op!

  • * velden zijn verplicht.

Perfect Dak Nederland BV voert meerdere schoorsteenwerkzaamheden uit zoals schoorsteen renovatie en meer:

Loodrenovatie schoorsteen

De loodslabben rondom uw schoorsteen zorgen voor een waterdichte afsluiting. Wanneer er scheuren of gaten in het lood bevinden, of wanneer de loodslab loshangt, dienen de loodslabben te worden gerepareerd of vernieuwd om te zorgen dat de loodslabben weer voor een waterdichte afsluiting zorgen. Hieronder een voorbeeld van vernieuwd loodwerk.

Vernieuwd loodwerk

Plateau schoorsteen

Het schoorsteenplateau is de bovenzijde van de schoorsteen. Van oudsher is het schoorsteenplateau van cement gemaakt. Door weersomstandigheden komt het regelmatig voor dat deze plateau gaat scheuren, afbrokkelen of zelfs los komt te zitten. Dit kan lekkage tot gevolg hebben. Door het schoorsteenplateau in de kunststof te zetten wordt het scheuren en afbrokkelen van het schoorsteenplateau tegengegaan en kan het schoorsteenplateau niet meer los komen te zitten. De kunststof heeft namelijk als eigenschappen dat het geen vocht opneemt, dat het flexibel is en meebeweegt.

Schoorsteen plateau werkzaamheden voor en na

Metsel en voegwerk

De prioriteit van de schoorsteen staat voor vele op een laag pitje, maar de schoorsteen is juist de zwakste plek van het dak in de strijd tegen het regenwater. Is de schoorsteen gescheurd of zo verweerd dat de bakstenen poreus geworden zijn, dan is de enige oplossing het afbreken en opnieuw opmetselen van de schoorsteen. Mocht het zo zijn dat de bakstenen nog in goede staat zijn, maar dat het voegwerk wel verzand is (poreus geworden is), dient de schoorsteen opnieuw te worden gevoegd. Wanneer u uw schoorsteen niet tijdig voegt kan dat lekkage tot gevolg hebben of tot losliggende bakstenen die vanaf uw schoorsteen naar beneden vallen. Afhankelijk van de kwaliteit van uw bakstenen wordt bepaald of de voegen uitgeslepen of uitgehakt worden.

Als u uw schoorsteen niet tijdig laat voegen kunnen er ook levensgevaarlijke situaties ontstaan. Wanneer u uw open haard of gaskachel aansluit op een kanaal die lange tijd niet is gebruikt of gecontroleerd, kan er door de verzanding van de voegen rookterugslag plaatsvinden. Dit kan in het ergste geval leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Wees verstandig en laat regelmatig uw schoorsteen controleren!

Hieronder ziet u het uithakken van het voegwerk en het opnieuw invoegen.

Uithakken voegwerk

Invoegen schoorsteen

Impregneren schoorsteen

Het laten impregneren van uw schoorsteen of gevel voorkomt schimmel- en vochtproblemen in uw woning. De impregnatie van uw schoorsteen of gevel zorgt voor een waterafstotende laag en heeft een brandwerende werking. Tevens voorkomt het impregneren van uw gevel of schoorsteen dat het water in uw voegen of stenen dringt, wat bij vorst kan zorgen dat het water uitzet in uw stenen of voegen. Door uw schoorsteen of gevel te laten impregneren voorkomt u deze problemen. Tevens is de impregnatie reukloos en onzichtbaar, voorkomt het algen, vuil en mos en heeft het een isolerende werking.

Schoorsteen verwijderen

Wilt u uw schoorsteen laten verwijderen, omdat de schoorsteen niet meer wordt gebruikt of deze niet meer te renoveren valt? Perfect Dak Nederland BV verwijdert de schoorsteen met grote zorg. Eerst wordt de schoorsteen verwijderd, daarna wordt het gat van de schoorsteen betimmerd met het dakbeschot en als laatste worden de pannen en nokvorsten op het dakbeschot gelegd en vastgezet, zodat deze weer lekvrij is.

Schoorsteen kappen

Schoorsteenkappen zijn van essentieel belang voor uw loze- en rookkanalen van uw schoorsteen. Een schoorsteenkap beschermt loze kanalen voor regeninslag en vogels die zich in uw kanaal willen gaan nestelen. Voor rookkanalen dient er voor een ander soort schoorsteenkap gekozen te worden. Een schoorsteenkap die niet alleen het kanaal beschermt voor regeninslag en vogels, maar ook zorg draagt dat de rook, afkomstig vanuit uw open haard of kachel, goed wordt afgevoerd door het kanaal. Perfect Dak Nederland BV heeft diverse schoorsteenkappen voor u. Bekijk het complete aanbod schoorsteenkappen.

 

Behoefte aan hulp bij uw schoorsteen? Neem direct contact op.

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2