Spoedhulp nodig met lekkage? Klik en bel direct

 • Meer dan 50 jaar ervaring
 • 22 vestigingen door heel NL
 • SKEV Erkend

Schoorsteen renovatie

Heeft u opgemerkt dat uw schoorsteen toe is aan onderhoud of is deze beschadigd? Dan is een schoorsteen renovatie de juiste oplossing. Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. We zijn de specialist op het gebied van een schoorsteen renovatie en alle andere zaken die daarbij komen kijken. Uw dak onderhouden is erg belangrijk. Wanneer er problemen zijn met het dak, kan dit voor ernstige problemen zorgen voor uw huis en het huishouden. Daarbij verantwoorden wij de kosten altijd volledig en kunt u rekenen op werk van de hoogste kwaliteit. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden wie wij hierbij bieden? Lees dan verder op deze pagina!

Wilt u liever direct contact met ons opnemen om problemen aan uw schoorsteen te laten verhelpen? Neem dan via deze pagina direct contact met ons op of vul onderstaand formulier in.

 • * velden zijn verplicht.

Plan een schoorsteen renovatie tijdig in en voorkom onveilige situaties

Een schoorsteen renovatie kan door allerlei oorzaken nodig zijn. Soms komt dit doordat de schoorsteen simpelweg oud is of dat er een schade is ontstaan. Daarnaast kan er mos groeien in het rookkanaal. Dit kan er toe leiden dat voegwerk poreus word. Wanneer u namelijk een open haard gaat gebruiken terwijl uw schoorsteen niet in orde is, kan er koolmonoxide vrijkomen. Hierdoor riskeert u de mogelijkheid dat u hierdoor wordt vergiftigd. Dit kan gebeuren zonder dat u het zelf door heeft. Hier zit u uiteraard niet op te wachten. Onze dak experts komen daarom graag bij u langs om het rookkanaal te controleren en eventueel renovatiewerkzaamheden uit te voeren zodat uw schoorsteen weer in orde is.

Verschillende soorten werkzaamheden

Zoals u zich waarschijnlijk wel voor kunt stellen is geen enkele schoorsteen hetzelfde. De werkzaamheden die daarom bij een renovatie nodig zijn lopen ook zeer uiteen. Er is wat dit betreft geen universele aanpak mogelijk. Toch zijn er bepaalde werkzaamheden die in relatie tot schoorstenen vaak terugkomen. Deze hebben we hieronder weergegeven.  

 • Loodslabben repareren

Zogeheten loodslabben vormen de aansluiting tussen uw schoorsteen en uw dak en maken deze waterdicht. Bij een de renovatie is het vaak nodig om deze te vervangen, om zeker te weten dat de schoorsteen nog jarenlang waterdicht blijft.

 • Rookkanaal vervangen

Het rookkanaal is een cruciaal onderdeel van uw schoorsteen. Deze zorgt ervoor dat de rook uit uw huis verdwijnt en netjes uit de schoorsteen komt. Een verouderd of beschadigd rookkanaal kan er voor zorgen dat er rook in uw woning blijft hangen. Indien nodig zullen wij deze dus vervangen.

 • Voegwerk of metselwerk vervangen

Soms komt het voor dat uw schoorsteen eigenlijk nog in vrij goede staat is, maar dat het voeg- of metselwerk te wensen overlaat. Wanneer dit poreus wordt kan uw schoorsteen in rap tempo aangetast worden, met vervelende gevolgen. In deze gevallen vullen wij de voegen van uw schoorsteen vaak opnieuw.

 • Uw schoorsteen impregneren

Een nieuwe schoorsteen, een schoorsteen waar onderdelen van zijn vervangen of een schoorsteen waar het voeg- of metselwerk van is aangepast, moet opnieuw worden geïmpregneerd. Een speciaal middel dringt dan diep in het metselwerk door, waardoor deze volledig waterdicht wordt en niet snel aangetast raakt.

 • Bovenplaat werkzaamheden

Het komt geregeld voor dat de bovenplaat van een schoorsteen is aangetast. Afhankelijk van de staat van de bovenplaat, die meestal van cement of beton is gemaakt, overleggen we met u hoe we hier mee om gaan. Wanneer deze echt is gescheurd is een vervanging meestal onvermijdelijk.

 • Lekkages verhelpen

Het kan ook voorkomen dat uw schoorsteen gebreken vertoond die zonder een renovatie te verhelpen zijn. Vooral bij het verhelpen van lekkages wil dit nog weleens voorkomen. Andersom kan het verhelpen van een lekkage soms leiden tot het vinden van andere problemen die juist een renovatie vereisen. Lekkages zelf dienen in ieder geval altijd verholpen te worden, maar wij kijken hierbij dus ook goed naar de oorzaak van de lekkage.

Vraag een schoorsteeninspectie aan

Wilt u weten wat de staat van uw schoorsteen is en er direct achter komen waar deze eventueel gerenoveerd moet worden? Dan kunt u bij ons ook een schoorsteeninspectie aanvragen. Wij komen dan bij u langs om kosteloos uw schoorsteen te inspecteren. Indien gewenst kunnen wij ook een inspectie uitvoeren op uw volledige dak. Op die manier bent u zeker van de staat waarin uw schoorsteen of dak verkeert en kunt u een weloverwogen beslissing nemen met betrekking tot eventuele vervolgstappen, mochten die nodig zijn.

De kosten van een schoorsteen renovatie

Logischerwijs wilt u vooraf graag op de hoogte zijn van de kosten die bij uw schoorsteen renovatie komen kijken. Dit is echter in grote mate afhankelijk van het type werkzaamheden dat benodigd is bij de reparatie of renovatie van uw schoorsteen. Daarom voeren wij graag de voorgenoemde, vrijblijvende schoorsteeninspectie voor u uit. Zo krijgen zowel u als wij een goed beeld van de staat van uw schoorsteen, het benodigde werk en de kosten die bij uw specifieke renovatie horen. Deze zetten wij netjes voor u op een rijtje, waarbij aangegeven wordt welke mogelijkheden er zijn en of er eventueel optionele werkzaamheden bij zitten die u ook voor een andere keer kunt bewaren.

Al ruim 50 jaar de specialist

Perfect Dak Nederland BV is al ruim 50 jaar de specialist op het gebied van het oplossen van al uw dakproblemen. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht wanneer u bijvoorbeeld uw dak wilt laten renoveren. Wilt u meer informatie over uw specifieke situatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Wacht niet te lang en neem contact met ons op

Twijfelt u of de schoorsteen toe is aan renovatie? Neem dan contact met ons op. Hoe eerder u namelijk ingrijpt wanneer u het vermoeden heeft dat er schade aan uw schoorsteen is, des te lager de kosten zullen zijn. Schades zoals een lekkage breiden zich namelijk snel uit. Daarnaast kunt u daarna weer jarenlang genieten van een veilige, schone en goed werkende schoorsteen. Met ruim 22 vestigingen door heel Nederland is er altijd wel een expert die snel bij u ter plaatse kan zijn. Via onze contactpagina kunt u eenvoudig contact met ons opnemen.

 

 • Meer dan 50 jaar ervaring
 • 22 vestigingen door heel NL
 • SKEV Erkend
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2