Spoedhulp nodig met lekkage? Klik en bel direct

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend

Dakgoot vervangen

De dakgoot op uw woning heeft een enorm belangrijke functie. Dakgoten voeren namelijk al het regenwater op een gecontroleerde manier af. Op die manier wordt uw woning beschermd tegen lekkages of eventuele andere vochtproblemen. Wanneer uw dakgoot defect is, kan de gevel van uw woning worden aangetast én dat wilt u natuurlijk voorkomen. Bij Perfect Dak Nederland nemen we graag al deze zorgen uit handen!  

Wanneer dakgoot laten vervangen? 

Soms is uw dakgoot repareren of dakgoot renovatie niet meer mogelijk. Door uw dakgoot op tijd te vervangen voorkomt u veel zorgen. Zo heeft u minder kans op water- en stankoverlast en zal uw dakgoot minder snel doorbuigen. Bovendien zal een nieuwe dakgoot minder snel verstopt raken. Maar wanneer kunt u het beste uw dakgoot laten vervangen? Afhankelijk van het materiaal, zal een dakgoot enkele tientallen jaren meegaan. Hoe lang dit precies zal zijn, is ook afhankelijk van uw eigen onderhoud. Door regelmatig uw dakgoot te reinigen wordt de levensduur automatisch langer. We raden u daarom aan om eens in het jaar al uw dakgoten grondig te inspecteren en reinigen.  

Soorten dakgoot 

Zoals we al vertelden bestaan er verschillende materialen dakgoten. Ieder materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen. We vertellen u hier graag meer over!  

Zinken dakgoten 
Zink is één van de bekendste materialen als het gaat om dakgoten. Zink is van hoge kwaliteit, is erg stevig en heeft daarnaast een lange levensduur. Een zinken dakgoot vervangen kan snel en eenvoudig.  

PVC dakgoten  
Bent u op zoek naar een goedkope dakgoot? Dan is PVC zeer geschikt. Dit materiaal is snel en eenvoudig te plaatsen. Helaas is dit materiaal niet de meest duurzame optie.  

Aluminium dakgoten 
Aluminium staat bekend om haar corrosiebestendigheid. Dit materiaal roest niet en is daardoor van hoge kwaliteit.  

Koperen dakgoten 
Als u graag in een duurzame dakgoot wilt investeren, raden we een koperen dakgoot aan. Dit materiaal vergt weinig onderhoud en is een zeer kwalitatieve optie.  

Polyester dakgoten 
Poylester is een licht, maar stevig materiaal. Vaak bestaat een polyester dakgoot uit één gedeelte, waardoor de kans op lekken afneemt. Mocht dit type dakgoot beschadigd raken, dan moet de dakgoot wel volledig vervangen worden.  

RVS dakgoten 
Net als aluminium dakgoten is een roestvaststalen dakgoot zeer bestand tegen corrosie. Dit materiaal geeft uw woning een strakke uitstraling.  

Houten dakgoot ombouw vervangen 

Veel mensen kiezen bewust om een ombouw om hun dakgoot te plaatsen. Dit geeft vaak een wat luxere uitstraling. Heeft u zelf interesse in een dakgoot ombouw? Dan hoeft u geen duur materiaal dakgoot uit te kiezen. Door de ombouw wordt uw dakgoot zo dusdanig beschermd dat dit niet nodig is. De kosten om de ombouw van uw dakgoot te vervangen lopen erg uiteen. Ook dit is afhankelijk van het materiaal van uw ombouw.  

Dakgoot vervangen kosten 

De kosten om uw dakgoot te laten vervangen kunnen erg variëren. De dakdekkers van Perfect Dak Nederland kijken graag naar uw type dakgoot en de huidige staat. Vanuit die analyse kunnen ze eenvoudig een indicatie maken van de kosten. De gemiddelde prijs om uw dakgoot te vervangen is zo’n €3600,-.  

Perfect Dak Nederland staat voor u klaar   

Door de jarenlange ervaring van onze experts helpen we uw dakgoot snel en vakkundig te renoveren. Heeft u nog aanvullende vragen? Neem dan direct contact met ons op! We zijn iedere werkdag bereikbaar via de telefoon of het contactformulier op de website. We zijn actief in heel Nederland, vooral in Arnhem, Hilversum, Utrecht en Gouda

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2