Spoedhulp nodig met lekkage? Klik en bel direct

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend

Vogels onder de dakpannen?

Heeft u last van vogels onder dakpannen? Of zit er een vogelnest onder uw dakpannen? Dan hebben de vogels daar dan een warm plekje gevonden en u wilt een vogelnest verwijderen. Dakgoten en dakpannen bieden een beschermd onderkomen, waar roofvogels op veilige afstand gehouden worden. Helaas zorgen de nestelende vogels voor overlast. Want u zit niet te wachten op vogelpoep en andere rommel. En al helemaal niet op geluidsoverlast en blijvende schade aan uw dak.

Helaas laten vogels zich niet gemakkelijk wegjagen, want ze hebben uw dak niet voor niets uitgekozen. Of het nou om huismusjes of grote kraaien gaat, Perfect Dak Nederland BV verlost u voorgoed van de vogeloverlast. Zo kunnen wij een vogelnest verwijderen en voorkomen dat dit in de toekomst opnieuw gebeurt.

Vogels onder dakpannen en een vogelnest verwijderen

Kraaien en vogels maken veel herrie en zijn hardnekkige slopers. Met een kraaiennest in de dakgoot loopt u het risico op verstopping. Hebben de kraaien eenmaal een plek onder uw dakpannen verworven, dan tasten ze het dakbeschot en de isolatielaag aan. Een proces van rotten en schimmelen is dan onvermijdelijk. Reken daarom op tijd af met kraaien. Let wel op dat het weghalen van een kraaiennest professioneel dient te gebeuren. De specialisten van Perfect Dak Nederland BV draaien hun hand hier niet voor om. Wij regelen dit vlekkeloos, óók in geval van kraaiennesten in de schoorsteen.

Hetzelfde geldt voor een vogelnest. Ook vogelnesten zorgen voor schade aan uw dak en overlast. Vooral wanneer het vogelnest groter wordt, kan dit voor veel problemen zorgen op de lange termijn. 

Vogels onder dakpannen verjagen

Middels dakgootbescherming is het vogels onder uw dakpannen verjagen niet meer nodig. Ze zorgen ervoor dat vogels en ander vuil geen gevaar meer vormen. Dakvoetprofielen zijn één van de vele mogelijkheden die u dit probleem voor u op kan lossen.

Kosten voor het verwijderen van een vogelnest 

Ben jij benieuwd naar de kosten wanneer je een vogelnest wilt verwijderen? Neem dan contact met ons op! Via onderstaand formulier kun je een gratis offerte opvragen. Hierbij is het belangrijk dat je concrete informatie geeft met betrekking tot het vogelnest en de klachten of eventuele schade. Het is belangrijk om snel te handelen om verdere schade te voorkomen. Omdat ieder dak anders is geven wij vooraf geen standaard prijzen door. We bespreken allereerst het probleem met u, kijken naar de oplossingen en op basis daarvan sturen we een offerte op. Na uw akkoord op de offerte gaan we aan de slag om het vogelnest te verwijderen. 

Dakgoot beschermen tegen vogels

Uw dakgoot beschermen tegen vogels en andere troep doet u met dakvoetprofielen. Door een dakvoetprofiel op uw dakgoten te plaatsen voorkomt u dat u last krijgt van vogels in uw dakgoot. Vervolgens plaatsen we ook schoorsteenkappen op uw dak om vogels te verjagen.

Vogels onder dakpan | waar vind ik een vogelnest op mijn dak? 

Als de mus onder uw dakpannen een nest bouwt, lijkt dit in eerste instantie nog heel onschuldig. Bedenk dan dat zo’n schattig nest van kleine huismussen ook een broedplaats voor insecten is. Het zijn de motten en kevers die vervolgens gemakkelijk hun weg naar binnen weten te vinden. Een voorbeeld van een schadelijk beestje is de tapijtkever of kleermot. Wilt u daarom vogels onder dakpannen verwijderen? 

Vogels onder dakpannen verwijderen

Het verwijderen van een vogelnest onder uw dakpannen kan een zeer gevaarlijke taak zijn. U moet hierbij het dak op. Zonder de juiste gereedschappen is dit niet geheel zonder risico. Wees gewaarschuwd en neem hiervoor contact op met een specialist.

Schade door vogels aan uw dak

De een vindt het heel onschuldig en de ander moet er niet aan denken. Een vogelnest onder uw dak of op een andere plek. De meeste huishoudens hebben hier last van in het najaar. Het wordt dan erg koud en vogels zijn dan op zoek naar veilige en warme plekken. Door hun nest kan uw woning erg beschadigd raken, wat ontzettend zonde is. Waar kunt u mogelijk een vogelnest vinden?

Vogelnest onder dakpannen

Onder uw dakpannen kunt u een vogelnest vinden. Dit is een veelvoorkomende situatie, omdat dit voor de vogels erg veilig en warm is. Voor uw dak is dit erg schadelijk. Er zit namelijk veel ongedierte in een vogelnest, wat hierdoor makkelijk in uw woning kan komen.

Vogelnest onder zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen heeft weet u dat er een stuk ruimte zitten tussen het dak en het zonnepaneel. Dit is bedoelt voor ventilatie. Voor vogels is dit weer een kans een vogelnest te bouwen. Hierdoor wordt de ventilatie belemmerd.

Vogelnest in de dakgoot

Een dakgoot is ook een erg populaire plek wanneer u denkt dat er een vogelnest genesteld ligt. Door de vorm van de goot is het voor een vogel erg prettig om een vogelnest te bouwen. Echter, deze takken zorgen vaak verstoppingen waardoor het regenwater niet afgevoerd kan worden zoals hoort. Waterschade is dan het gevolg.

Vogelnest in de schoorsteen

Heeft u een schoorsteen en bent u bang dat u een vogelnest op uw dak heeft? Vergeet dan niet in de schoorsteen te kijken. Dit is vaak een plek waar vogels zitten en soms ook vast komen te zitten. Dit is niet alleen gevaarlijk voor de vogel(s), maar ook voor u omdat er een schoorsteenbrand kan ontstaan. Als u uw kachel gebruikt kunnen de vonken van de kachel de brand aanzetten. Koolmonoxidevergiftiging is dan ook het gevaarlijke gevolg.

Dakgoot beschermen | dak beschermen tegen vogels

Om overlast van vogels in de dakgoot te voorkomen, is het slim om adequate maatregelen te treffen. Zodanig dat het nestelen op uw dak onmogelijk wordt. Onze dakdekkers werken met vogelwerende dakvoetprofielen. Deze profielen bieden de perfecte bescherming tegen alle soorten vogels. Ook kunnen we schoorsteenkappen plaatsen die vogels verjagen.

Kortom: wilt u geluidsoverlast en dakschade door vogels tegengaan? Perfect Dak Nederland BV is altijd in de buurt om problemen te verhelpen. Wij verwijderen vogelnesten en nemen voorzorgsmaatregelen om uw dak te beschermen tegen vogels… Want Perfect Dak Nederland BV heeft als missie: géén vogels in dakgoten, onder dakpannen en in schoorstenen!

Dakgootbescherming met Perfect Dak Nederland

Er bestaan verschillende manier om uw dak te beschermen tegen vogels onder de dakpannen. In plaats van uw dakpannen vervangen bieden we een beter optie aan. Voordat onze specialisten kiezen voor een bepaalde manier van dakgootbescherming, inspecteren we eerst het dak. Met een dakinspectie kunnen we precies zien waar het probleem ligt, wat de mogelijke oorzaak is en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Daarna gaan onze dakdekkers met u in gesprek voor een passende oplossing. We zijn actief in heel Nederland, bijvoorbeeld in Hilversum, Utrecht, Gouda en Arnhem

Ja, ik wil een gratis offerte aanvragen:

  • * velden zijn verplicht.

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2