Spoedhulp nodig met lekkage? Klik en bel direct

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend

Vogelnest van dak laten verwijderen

Hoewel we van vogels houden, zijn daken niet geschikt voor vogelnesten. In deze tijd van het jaar zoeken de vogels weer beschutte locaties om te nestelen. In dakgoten, onder dakpannen en bij schoorstenen vinden ze warme, veilige plekjes met goed zicht op de omgeving. Perfect dus voor de vogels, maar voor u zijn die daknesten een minder goed idee. Want vogelnesten zorgen voor overlast en schade. Vooral de Koolmees en het Roodborstje (maar soms ook kraaien!) maaken hun plaatsje onder de dakpannen. Daarmee pikken ze bijvoorbeeld uw isolatie weg. Hierdoor onstaan er vochtproblemen. Daarnaast trekken (oude) vogelnestjes ook ander ongedierte zoals muizen en vogelmijt. Tijd dus om hier wat aan te doen. Maar hoe houdt u de vogels op afstand?

Vogelnest verwijderen

Je mag een vogelnest niet zomaar zelf verwijderen. Dit heeft alles te maken met de wet van de natuurbescherming. De wet stelt dat je niet opzettelijk nesten en rustplaatsen mag vernielen. Ook het weghalen van eieren mag eigenlijk niet. Het is daarom belangrijk dat u een professional inschakelt.

Perfect Dak Nederland BV weet hier raad mee:

1. Vogelnesten professioneel verwijderen

Is uw dak eenmaal uitgekozen voor het bouwen van een vogelnest, dan wordt er van alles naar uw woning gebracht. Takjes en mos vervuilen uw dak en na het uitvliegen van de jonge vogeltjes worden de vogelnestresten echt niet opgeruimd. Onder de dakpannen ontstaat narigheid, omdat de vogels het dakbeschot kapot pikken. Stank, geluidsoverlast en ongedierte zijn het gevolg. En de vervuiling kan in de schoorsteen zelfs leiden tot brand. Daar zit u niet op te wachten!

Perfect Dak Nederland BV heeft speciaal gereedschap zoals nestboren, om vogelnesten op de juiste manier te verwijderen. Zodra wij alle resten hebben weggehaald, werken wij uw dak af met speciale vogelweerders:

2. Houd vogels weg met dakvoetprofielen

Vogelwerende dakvoetprofielen bieden de perfecte oplossing om in de toekomst geen last meer te hebben van vogels. Onze dakdekkers plaatsen deze profielen aan de onderkant van uw dakbeschot. Daarna kunnen de vogels nooit meer onder uw dak komen. Door de uitsteeksels van de dakprofielen is uw dak simpelweg niet meer bereikbaar. U ziet er verder niets van, want de eerste rij dakpannen valt keurig over de vogelwerende dakvoetprofielen. Het bijkomende voordeel is dat uw dakbeschot beschermd is tegen spatwater vanuit de dakgoot. Let op; vogels ruiken dat er vroeger een vogelnest onder uw dak heeft gezeten. Daarom is het niet voldoende om alleen het vogelnest te verwijderen. U moet ook een dakvoetprofiel plaatsen om in de toekomst dit probleem te voorkomen.

Kraaiennest verwijderen, mag dat wel?

Een kraaiennest mag je niet zomaar zelf verwijderen. Volgens de wet van natuurbescherming is het niet toegestaan opzettelijk nesten en rustplaatsen van kraaien te vernielen. Ook eieren weghalen van een broedplaats van een kraai is verboden in Nederland. Neem hiervoor altijd contact op met een professional.

Advies: snel schakelen bij vogelnesten

Zodra u in de gaten heeft dat er vogels op uw dak in de weer zijn, twijfel dan niet en kom meteen in actie. De kosten lopen alleen maar op als de vogels gehecht raken aan uw dak. Perfect Dak Nederland BV helpt u om de vogelschade binnen de perken te houden. We zijn actief in heel Nederland, bijvoorbeeld in Hilversum, Utrecht, Gouda en Arnhem.

  • * velden zijn verplicht.

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2