Spoedhulp nodig met lekkage? Klik en bel direct

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend

Liggen de nokvorsten op uw dak nog perfect?

Woont u in een huis met een hellend dak? Dan bevinden zich bovenop uw dak de nokvorsten. Dit zijn de bolle dakpannen die de nok afsluiten. Ten eerste zorgen de nokvorsten voor stevige bevestiging van uw dakdelen. Ook zorgen ze met hun vorm voor een nette afwerking. Zonder goede nokvorsten ontstaan er gauw dakproblemen.

Hoogste punt van uw dak verdient aandacht

Nokvorsten die in goede staat verkeren en stevig vast zitten, laten uw dakpannen op hun plek liggen. Juist omdat deze nokvorsten zich op de hoogste rand van uw woning bevinden, moeten ze bestand zijn tegen weer en wind. Bij een juiste bevestiging kunnen ze elke storm weerstaan, en verschuivingen van dakpannen voorkomen.

Bij het onderhoud van uw woning is het inspecteren van uw dak en de nokvorsten een belangrijk onderdeel. Alleen al wat mos onder de nokvorsten geeft het risico op daklekkage. Perfect Dak Nederland BV voert een vakkundige dakinspectie uit en attendeert u erop als de nokvorsten voor dakschade kunnen zorgen. Zijn er al problemen ontstaan, dan verzorgen wij de nokvorst reparatie en het nodige onderhoud.

Losse nokvorsten op oude huizen

Op oudere huizen zijn de nokvorsten vastgelegd in cementspecie. Tegenwoordig gebruiken we daar Flexim dakmortel voor. Dit product is enorm sterk en blijvend elastisch. Het grote voordeel is dat dit materiaal kan krimpen en uitzetten: het beweegt met alle weersomstandigheden mee. Dat maakt het product enorm duurzaam in ons Nederlandse klimaat.

Heeft u dus een ouder huis, dan kan een extra inspectie geen kwaad. De toegepaste specie wordt poreus of vertoont scheuren na verloop van tijd. Daardoor komen de nokvorsten los te liggen. Dakproblemen als regeninslag en daklekkages liggen dan op de loer. Met Perfect Dak Nederland BV bent u dit vóór.

Perfecte eindafwerking met nokvorsten

De dakdekkers van Perfect Dak Nederland BV gaan secuur te werk. Het oude cement wordt verwijderd en de bovenste dakpannen krijgen een schoonmaakbeurt. Na droging is uw dak klaar voor een perfecte hechting van de nokvorsten, met het kwaliteitsproduct van Flexim. Onze mortel is in allerlei kleuren verkrijgbaar, zodat het meest fraaie resultaat bereikt wordt. Indien mogelijk worden uw oude nokvorsten hergebruikt.

Kortom: voor een waterdicht pannendak regelt u uw nokvorst onderhoud bij Perfect Dak Nederland BV! Wij zijn actief in heel Nederland, bijvoorbeeld in Hilversum, Utrecht, Gouda en Arnhem

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2