Spoedhulp nodig met lekkage? Klik en bel direct

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend

Dak reparatie? Besteed het uit!

Heeft u problemen rondom uw dak? Bijvoorbeeld een daklekkage of moet er simpelweg een dakrenovatie plaatsvinden? Er zijn vele dakreparatie specialisten in ons land. Toch zien we bij Perfect Dak Nederland nog regelmatig mensen die zelf gaan proberen om het dak te repareren. Met de vele gevolgen die daaruit voort komen. Een dakreparatie die niet goed wordt opgelost, zorgt op de langere termijn namelijk voor een ergere daklekkage. En dan bent u dus verder van huis. Daarom is het advies van Perfect Dak Nederland om altijd een dakreparatie specialist in te schakelen bij problemen rondom uw dak.

Het kwetsbaarste gedeelte van uw huis

Het dak is een kwetsbaar onderdeel van uw huis. Vergelijk uw dak met uw muren en/of vloer en u beseft dat dit inderdaad het geval is. Hoe vaak zien we wel niet op het journaal dat er na een echte Nederlandse najaarsstorm problemen met daken zijn? Dat kan daklekkage zijn maar ook simpelweg dakpannen die weggewaaid zijn. En om het erger te maken is een daklekkage niet altijd direct zichtbaar. Maar een daklekkage die niet wordt aangepakt kan na verloop van tijd het hele huis aantasten. Kortom: problemen met uw dak is enorm vervelend.

Dak repareren of dak vervangen?

Indien u een dakreparatie nodig heeft, is het daarom handig om met een dakreparatie specialist om de tafel te gaan zitten. Zelf weet u nooit alles van dakreparaties af. U heeft wellicht het gevoel dat u de daklekkage tegen bent gegaan maar waarom niet de zekerheid nemen? Het is tenslotte wel het dak boven uw hoofd. Veel dakreparatie specialisten bieden bovendien vaak een gratis dakinspectie aan. Zo weet u direct (en gratis!) of er werk aan uw dak nodig is. Want bent u niet op tijd met uw dakreparatie, of heeft u uw dak onvolledig gerepareerd, dan is het mogelijk dat uw complete dak vervangen moet worden. Dan bent u verder van huis!

Hoe weet ik of er dakreparatie nodig is?

Meestal ziet u in hoeken op uw plafond gele kringen ontstaan. Hét teken dat uw dak lekt en dat er een dakreparatie nodig is. Maar het is ook tijd voor een dakreparatie als u ziet dat uw houtwerk kapot gaat of uw loodwerk kapot gaat.

Welke stappen zijn er bij een dakreparatie?

1. Herkennen van het probleem op uw dak

U beseft dat er problemen zijn rondom uw dak. Wellicht kunt u zelf het probleem opsporen. Ons advies: laat een dakdekkersbedrijf dit voor u doen. Bijvoorbeeld met behulp van een gratis dakinspectie. Dan kost het u ook nog eens niets!

2. Dakreparatie uitvoeren

Laat dit aan de specialisten over; besteed uw dakreparatie uit. Zo loopt u geen onnodig risico rondom uw dak en weet u zeker dat u niet binnen korte tijd wéér een dakreparatie moet uitvoeren. Bovendien heeft u dan zeer waarschijnlijk garantie op uw dak. Let op: zoek dit eerst goed uit voor u een willekeurig dakdekkersbedrijf aan de gang laat gaan met uw dakreparatie. Zo heeft Perfect Dak Nederland maar liefst 10 jaar garantie op alle dakwerkzaamheden.

3. Dakprobleem opgelost!

Nadat de dakreparatie is uitgevoerd is in principe uw probleem rondom uw dak opgelost. Uiteraard controleren de dakspecialisten of alles is opgelost.

Dakreparatie dus altijd uitbesteden

U ziet het, er komt bij een eventuele dakreparatie veel kijken. Mocht u dingen zelf doen, dan ziet u waarschijnlijk wat essentiële zaken over het hoofd. Bovendien ontvangt u dan geen garantie op het werk aangezien u het zelf heeft gedaan. Profiteer dus van een specialist die gratis uw dak controleert en ook nog eens garantie geeft op alle dakreparatie werkzaamheden die zijn uitgevoerd op uw dak.

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • 22 vestigingen door heel NL
  • SKEV Erkend
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2